Jdi na obsah Jdi na menu

Život handicapem

Původní publikace: 22. 1. 2018

Tenhle článek odkládám strašně dlouho. Zejména proto, že se mi líbí blogová anonymita. Tímhle přiznáním ovšem zúžím potencionální tvůrce tohoto blogu na určitý omezený okruh.

 

Svěřím se vám s jednou příhodou... Byla jsem nemocná a trávila čas doma v posteli. Moje kamarádka a kolegyně ovšem do práce šla. A po skončení směny naskočila do MHD. Po pár minutách, vyprávěla mi posléze, zůstala nevěřícně koukat. Kousek od ní stála v dopravním prostředku trojice dívek a rozebírala moje články! Padlo jméno blogerky, takže si byla jistá. A chtělo se jí ze samé nevěřícnosti začít smát.

"Holky, co kdybych vám řekla, že ji znám?" chtělo se jí vykřiknout.

Nevykřikla. Jen zaujatě a tajně poslouchala, aby mi to mohla pečlivě povykládat.

Vytočila moje číslo okamžitě, jakmile vystoupila ven, se slovy: "Neuvěříš, co se mi právě stalo!"

Nevěřila jsem. Svět je přece tak velký a já tak malá. Jaká je šance, že se v jednom městě, v jedné tramvaji sejde kamarádka jedné miniblogerky a její tři (podle všeho tehdy spokojené) čtenářky? Strašně mě to zahřálo a zároveň nutilo se smát. A kámoška se smála taky. Holky, jestli se některá v té příhodě poznáte, napište mi.

 

Tahle příhoda by se nestala, kdybych nemocná nebyla. Jeli bychom totiž z práce spolu a čekali na nízkopodlažní spoj. Jsem invalidní. Takže, pokud jste, holky, pořád zvědavé, kdo jsem - už víte, jak to trochu eliminovat. Na vozíku jsem odmalička a řekla bych, že smířená sama se sebou.

 

Říct jsem to tu chtěla, abych z pohledu vozíčkáře - DMO, kvadruparetická forma - mohla psát některé články. O strastech, radostech vozíčkářů a přihodit k tomu něco ze života. A občas sesmolit pár rad, jak bych se já poprala, či peru s tou, či onou situací. Posledním důvodem pro to se stala blogerka Hrachajdice, taktéž vozíčkářka. A já mám sto chutí už dlouho s dovolením reagovat na spoustu jejích článků. Snad si je někdo přečte.

 

Tak příště.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář