Jdi na obsah Jdi na menu

Hotovky z Billy - dá se to jíst?

14. 9. 2018

Původní publikace: 27. 8. 2018

 

Abych uvedla do kontextu, jak jsem k hotovkám z Billy přišla, přiznám jednoduše, že i tohle má na svědomí Youtube. Protože teď už nějaký ten rok do Billy nechodím. Lépe řečeno - jeden z mých oblíbených youtuberů. V tomhle případě kanál "JdemeŽrát". Jak sám autor rád říká: kanál pro milovníky dobrého jídla a pití. Pro ty, kdo ho neznáte, tak klučina prezentuje svůj názor na jídlo různých hlavně pražských restaurací. Ale taky se někdy podívá do ciziny a prezentuje tamější gastronomické zážitky. Baví mě, ačkoliv jde o čistě subjektivní názor. Zpravidla totiž taky zhodnotí něco, co můžete nalézt celorepublikově. Teď si bohužel rychle vybavím jen velký srovnávací test brambůrků. Heh.

 

Každopádně... nyní čerstvě recenzoval hotovky z Billy - "Billa Easy" - a mě samotnou hrozně překvapilo, že mu to docela i chutnalo (nezapřel se, takže jak co). Jednoduše to bylo hodnocení pozitivnější, než bych na hotová jídla od takového fajnšmekra čekala. Nedalo mi to a inspirovala jsem se.

 

Konkrétně jsem si vzala to, co mu asi chutnalo nejvíc. Kung pao s rýží. A nezbývá mi nic jiného, než s kanálem souhlasit. Ono to bylo výborné. Bude to skoro vypadat, že ho cituji, když prohlásím stejně jako on, že kdybych nevěděla, že je to hotovka, asi to ani nepoznám. Rýže výborná i omáčka. Ačkoliv (a znovu tudíž souhlasím s původním recenzentem) jako kung pao to vlastně moc nechutná. Ta omáčka je rajčatová, takže to spíš připomíná zeleninové lečo s rýží, ale na chuťovém zážitku to neubírá. Zeleninové lečo s arašídy a i maso tam opravdu je! Přátelé, to si ještě někdy koupím.

 

Kamarád si o den později dal Billa Easy řízek s bramborovou kaší a ten třeba youtuber nerecenzoval vůbec, protože výběr je nečekaně široký. Pro účely tohoto článku jsem tedy dostala povolení ukrást kamarádovi sousto z talíře (mám to ale hodné přátele). A musím říct - sic byla strouhanka trochu změklá přípravou v mikrovlnce a já nemám ráda měkkou strouhanku - opět to jinak bylo vážně dobrý. Dokonce i kaše, která - aspoň v tomhle případě - neměla žádnou hrudkovitou nebo práškovitou chuť.

 

Jinými slovy, pokud se vám nechce vařit, do téhle varianty v cenovém rozmezí 60 - 90 korun bych šla. Koupíte, propícháte dle návodu, strčíte do mikrovlnky a jíte. A jíst se to opravdu nejenže dá, ale třeba to kung pao mi fakt moc chutnalo. A ani letmým pohledem na etiketu mi nevadilo nic ve složení. Klidně mě vyveďte z omylu. :-)

 

Pokud vás zajímá názor další hotovky z této řady, video s recenzí kanálu "JdemeŽrát" najdete tady.

 

Tento článek nevznikl jako kopírování onoho youtubera, nýbrž jako snaha podpořit něco, co se Bille - zdá se - dost povedlo. A taky vás seznámit s tím, že existuje kanál - JdemeŽrát. Haha.

 

Dobrou chuť všem. :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oldřich - Süssmilch

21. 2. 2023 12:41

Dnes jsem zkusil Billa svíčkovou a nikdy více. Průhledný plátek masa, zřejmě předního na polévku, který nešel ani krájet, prostě prorostlá hužva, knedlíky tenisáky s kůrkou....

Karel Sobotka - Hovězí guláš s karlovarském knedlíkem

11. 11. 2022 13:26

Naprosto nechutné, maso tak cca 2-3 gramy a zbytek šlachy, kližky. V porovnání s hotovým jídlem koupeném v Albertu tak o pět řádů horší. Příště už nikdy.