Hříšně dobrý recept na studené dny
Milé čtenářstvo,
posledních pár týdnů mám na blogování línější období. Nápady jsou, ale chybí vůle ke zpracování. Tak jsem se rozhodla alespoň podělit o další dobrotu z mé kuchyně. Nemyslím to ovšem tak, že bych recept přímo vymyslela. Přišel ke mně ve škole při hodinách vaření. Což už je dost roků zpátky.
Je to teplý pokrm (když už je to počasí chladnější) a docela dost velká kalorická bomba. Jenže neskutečně dobrá! A věřím, že mi to mnozí nebudete věřit, dokud to sami neochutnáte. Tak s chutí do toho.
Obrázek nesouvisí s receptem.
Na 1 porci potřebujete:
Krajíc chleba, olej, vajíčko, 1 paštiku, 2 plátky sýra, cibuli, 2 kolečka šunky
Postup:
- vezmete krajíc chleba a vykrojíte ho z kůrky podélně tak, aby kůrka zůstala celá a zároveň vám zůstal krajíc chleba bez kůrky,
- onen krajíc potom vezmete, namažete z jedné strany paštikou, přidáte sýr a šunku (množství je teoreticky na vás) a zasypete trochou cibule (nakrájené, nebo nasekané),
- kůrku po té dáte snažit na pánev,
- do jejího prázdného vnitřku hodíte vajíčko, jako když děláte volské oko a
- chvilku počkáte. Jakmile se vajíčko zatáhne (začne dělat), připlácnete na něj připravenou třítku - namazanou stranou. Je dobré trochu přitlačit vařečkou, ale ne moc, aby vajíčko nevyteklo a chleba se nepotrhal,
- následně smažíme dozlatova po obou stranách.
Věřte mi, já to miluji od prvního sousta. A je to za pár minut hotové, ačkoliv to možná vypadá složitě. Není. Až to budete dělat podruhé, ani vám to nepřijde.
Koho děsí teplá paštika, nemusí. Je to tak výborná věc, že jsem si s paštikou minule dělala i tousty (ty zapékané).
Upozorňuji ovšem, že i při nejlepší snaze se někdy dobrota rozpadá v ruce, tak si na to klidně vezměte příbor.
Dobrou chuť.