Recept na letní těstovinový salát
Původní publikace: 4. 8. 2018
Můj blog se rozhodně nepromění v kulinářský koutek, ale... tenhle "recept" miluji za každého počasí a v teplém počasí jako je toto je to ještě ideálnější. Proto jsem se rozhodla o něj podělit. Jedná se o těstovinový salát. Návodů, co do něho dát, najdete miliony. Podle vlastní chuti. Já nedám dopustit na tenhle:
1. uvař těstoviny (jediná teplá složka salátu) - já osobně preferuji fusilli, neboli vřetena, ale nechám to na vás,
2. přidej malá cherry rajčata - doporučuji rozkrojit na poloviny,
3. olivy - černé, nebo zelené, dle libosti,
4. nivu - doporučuji nastrouhat,
5. pokud si chcete opravdu pochutnat, přidejte tuňáka - salát to krásně provoní, dochutí a je to zdravé.
Já osobně salát nesolím, protože niva i olivy obsahují soli dost, ale nechám to na vás. Dá se to jíst za tepla i studené. Můžete přidat zálivku z majonézy, ale já si odvykla a jím to jen tak.
Je to dobré a rychlé. Nic světoborného, možná příliš obyčejného na článek, ale snad si někdo pochutná tak jako já. Nebo ho recept inspiruje k vlastním experimentům! :-)
Pozn. blogerky: na obrázku nepromíchaná verze salátu.