Jdi na obsah Jdi na menu

Očima lišky

26. 7. 2024

Už dlouho jsem vám nedala žádný užitečný tip. Tak to dneska napravím. Znáte neziskovou organizaci Svoboda zvířat?

 

Je to celostátní neziskovka, která v minulosti vedla úspěšnou kampaň například za konec zneužívání divokých druhů zvířat v cirkusech, za ukončení chovu zvířat na kožešiny v ČR a v EU a za postupné ukončování pokusů na zvířatech v EU. Sama je (ačkoli nárazově) podporuji již řadu let a to jak finančně, tak i podpisovou účastí v různých peticích. Webovky najdete tady.

 

V současnosti jste mohli zaregistrovat také kampaň Nora patří lišce, která se snaží o změnu mysliveckého zákona a zákaz norování.

 

„Norování je zastaralý a krutý způsob lovu. Pes s liškou v noře svede souboj na život a na smrt, z nory ji vyžene a pak roztrhá, případně ji myslivec zastřelí. V noře často zůstávají liščata. Myslivec je buď vykope a předá psům k roztrhání, nebo je nechá jako návnadu při výcviku psů.“

 

Ve spojitosti s kampaní Nora patří lišce vznikla pro její podporu další akce s názvem Očima lišky. A tak se snad poprvé v životě člověk bude moci vcítit do zvířecí kůže. Nemyslitelné, co? Ne, díky brýlím virtuální reality… Chtěli byste vědět, jak se liška při norování cítí? Jestli má skutečně smysl norování bojkotovat? Nebo vás jen láká vyzkoušet brýle pro virtuální realitu? Jste zvědaví, jaký zážitek vás po jejich nasazení čeká? Máte ještě čtyřikrát možnost – 2x v Praze, Českých Budějovicích a Plzni… Seznam dat najdete tady. Prý vás ta zkušenost přesvědčí, že podepsat má smysl. Tak to zkuste a rozhodněte se sami.

 

Tohle moderní pojetí kampaně mě zaujalo natolik, že se tam sama objevím, přestože už jsem petici podepsala. Jsem prostě zvědavá a pochybovače beru s sebou. Chválím toho, kdo s tak originálním nápadem vhodným pro rok 2024 přišel… Prozkoumejte to sami, sdílejte dál. Existuje mnoho způsobů, jak můžeme dělat svět lepším. Tohle je jeden z nich.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Padesátka - Náplavka

4. 8. 2024 17:54

Mohla bych zkusit Náplavku, ale už dopředu mě stresuje, co bych viděla :(

Jmenuju-se-sacharin - Re: Náplavka

4. 8. 2024 19:56

Uvidíš, zda se na to budeš cítit. Taky jsem z toho nervózní... Ale možná už podobnou příležitost člověk nedostane...