Jdi na obsah Jdi na menu

Nejčastější argumenty proti homosexualitě

Původní publikace: 31. 7. 2018

Komu dát místo v srdci občas člověk neovlivní. Neovlivníte

své pohlaví ani sexuální orientaci. Co s tím? Co dělat, když je kolem stále tolik homofobie? A mají tolik argumentů...

 

Přes světoznámý Youtube sleduji náhodně, občas, či pravidelně pár youtuberů. Do té poslední kategorie spadá i kanál "Dějepis inak" slovenské slečny. Zábavnou, srozumitelnou a zajímavou formou zde najdete videa na téma jako: proč se bojíme smrtijak se v minulosti chodilo na záchodjaké máme povinnosti vůči rodičům, nebo proč ženy nosí podprsenky. Je to plné historie, filosofie, zajímavostí. Upřímně mě to baví. Hodně. Pokud jste i vy zvědaví - mrkněte SEM.

 

Důvod, proč o tom píšu, je ale jiný. Jedno z posledních videí si totiž vzalo na paškál téma homosexuality a pokouší se vyvracet nejčastější argumenty homofobiků. Jednak tleskám, že se do toho vůbec dala, jednak výsledku. Myslím, že se video opravdu povedlo a stojí za zhlédnutí. Nuže klikněte tady a přesvědčte sami.

 

Nepočítám ovšem s tím, že zázrakem zmizí odpor vůči jiné orientaci. Občas mám totiž pocit, že homofobie je shodná s vírou v Boha. Na každý logický argument, proč Bůh neexistuje, věřící zahnaný do kouta odpoví: "A stejně existuje!" (Stejně jako komentář pod videem hlásající, že homosexualita je nemoc podobně jako rakovina, a že tu také léčíme místo nadšení - jé, ty máš raka, oukej! Takže by se měla také léčit homosexualita. Přeskočím fakt, že nemoc to není a - i kdybych předstírala, že ano - komu to vadí. Na homosexualitu se neumírá. A druhým to neubližuje, tak proč bychom to měli léčit?) Víra bývá slepá. Ale nevadí. Víru nikomu neberu, pokud někomu neubližuje, to už jsem psala zde. Ale homofobie ubližuje druhým lidem. Proto mi vadí. A proto sdílím i toto video. I kdyby změnilo pohled na svět jednoho člověka, nebo jen zabránilo preventivně vzniku další homofobie - má to smysl.

 

Homofobie nikdy nezmizí úplně. Stejně tak jako štítivost lidí vůči handicapovaným, nebo předsudky vůči Romům. Nevadí. To je ta rovnováha a různorodost lidí a světa. Můžeme se ale snažit snižovat množství. Třeba i tímhle jedním videem. Člověk nikdy neví... Jen neříkejte, že to nemá cenu. Když to vzdáme dopředu, skutečně nezměníme nikdy nic.

 

Mějte v srdci, koho chcete, a nestyďte se za to!

 

Další články na toto téma:

Jsme fér

Jak by svět vypadal, kdyby heterosexuálové byli menšinou?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář